Minä olen aina rakastanut eläimiä. Pienenä tyttönä suorastaan asuin ratsastustalleilla, ja vähän vanhempana toimin kenneltyttönä suurkenneleissä.
Kasvatin 70-80-luvulla collieita pienimuotoisesti, ja kävin koirieni kanssa näyttelyissä.

 Ensimmäinen brittini Chibis Blue Ace eli "Kasper"

Kissoista kiinnostuin vasta 80-luvun lopulla. Ensimmäisen brittini hankin vuonna 1990, ja kasvattajanimen sain 1991.
Ensimmäinen brittiläiseni oli iso, sininen uros, ja seuraava luonnollisesti sievä sininen brittineito.
Kasvatin useita vuosia lähes pelkkiä valkolaikkuja ja vaaleita yksivärisiä, mutta nyttemmin olen laajentanut väriskaalaani myös hopeisiin ja kuviokissoihin.

Tavoitteenani on jalostaa mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia, massiivisia brittejä. Kissoilla tulee olla pyöreä pää, paksut posket sekä kokoa! Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on ehdottomasti myös kissan luonne. Panostankin kasvatustyössäni erityisesti siihen, että kasvateistani tulisi mahdollisimman avoimia ja reippaita lemmikkejä ihmisille.
Blueline-brittejä asuu myös Suomen ulkopuolella kuten Ruotsissa, Virossa, Tsekeissä, Puolassa, Sveitsissä ja Italiassa.


Blueline Jewelilla on sydämenmuotoinen kuvio kyljessään.

Meillä saa käydä katsomassa pentuja - vaikkei olisi kissaa sillä hetkellä edes hankkimassa. Mitä enemmän pennut ovat erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, sitä sydämellisempiä ja rohkeampia aikuisia niistä tulee.
Kasvattieni omistajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä lemmikkeihinsä, ja saan heiltä postia säännöllisesti. Aina riittää uutta kerrottavaa!

  Toivottavasti viihdyt sivuillani, ja mikäli olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi tällaisen kiltin nallekarhun, tai haluat tulla muuten vain tutustumaan britteihin, ota yhteyttä.

 

Minna Kaukolampi
ESPOO
Finland
tel. +358 (0)50 3360178
e-mail: minna.kaukolampi@saunalahti.fi

 

 

[kissala] [urokset - males] [naaraat - females] [kasvatit - offspring] [pennut kittens] [uutisia - news] [kuukauden kuvat - pictures of the month] [standardi] [linkit - links] [vieraskirja - guestbook] [etusivu - main page]